Ağız ve diş sağlığı nasıl korunur?
Diş Sağlığı Nasıl Korunur: Dişlerin çürümelere karşısında dayanıp uzun yıllar boyu temiz ve gizli kalmalarını sağlamak için diş sağlığına itina gösterilmesi gerekmektedir. Diş üzerine başlayan bazı hastalıklar iç organlara değin ilerlemektedir. bu nedenle diş sağlığına gereken özeni göstermeniz sağlığınız açısından da son derece önemlidir.
Diş Sağlığı Nasıl Korunur
Dişlerin çürümelere karşısında dayanıp uzun yıllar boyu temiz ve bakımlı kalmalarını sağlamak için diş sağlığına özen gösterilmesi gerekmektedir. Diş üstüne başlayan bazı hastalıklar iç organlara değin ilerlemektedir. bu nedenle diş sağlığına gereken özeni göstermeniz sağlığınız açısından da son derece önemlidir.
Ağız ve Diş Sağlığını Koruma Önerileri
- Dişlerde görülen çürümelere karşısında hemencecik önlem alınmalıdır. Küçük çürükler dikkate alınmadığında daha pozitif büyüyerek diş kayıplarına niçin olabilmektedir.
- Diş fırçalamaya ilave olarak ağız çalkala suyu da kullanılmalıdır. Ağız kokusunu önleme konusunda da başarılı olan ağız arıtma suları nitelikli markalardan tercih edilmelidir.
- Diş fırçalama tekniklerini öğrenip dişlerinizi doğru biçimde fırçalamalısınız. Dişlerinizin yalnızca önünü yok, arkadaki kısımlarını da fırçalamalısınız. Diş fırçalarken fazla bastırmadan her bölgeye eşit olarak ulaştığından belli olmalısınız.
- Diş fırçası seçimi fazla önemlidir. Sert ve kalın kıllara sahip olan fırçalar diş etlerinin kanamasına ve dişlerin üst tabakasının çizilmesine neden olur. Oluşan bu çizikler zamanla aşınarak çürük oluşumuna neden olur.
- Dişlerinizin arasında kalan besin atıklarını tamir etmek için diş iplerinden faydalanmalısınız. Tanıdık Olmayan cisimlerle dişinizin arasını kurcalamak diş ve diş etlerinize zarar verecektir.
Uzmanlar, ağız ve diş sağlığının korunması için dişlerin jurnal olarak düzenli şekilde fırçalanması gerektiğini belirtiyorlar. Fazla şekerli gıdalardan uzakta durulması gerekmektedir. Erken yaşlarda diş problemleri ortaya çıkması, beraberinde gelişim bozukluklarını da getirecektir.
Asitli ve şekerli besinler ağız içindeki miktoorganizmaların etkilerini arttırmaktadır. Sert kabuklu fındık, Antep fıstığı gibi kuruyemişler dişlerle kırılmamalıdır. Ağız ve diş sağlığınız için dişlerinizle sert cisimleri kırmaya çalışmamalısınız, bu tür davranışlar diş minesinin çatlamasına ve ağız içindeki bakterilerin çoğalmasına niçin olmaktadır.
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
YORUMLAR